Road Trip Europe

Har varit en minst sagt intensiv road trip senaste veckorna, vill inte ens tänka på hur många mil jag har kört men resan har varit innehållsrik. Började på ispo sportmässan, sedan vidare på en shoot med Norrøna, vi körde två dagar i Innsbruck och en i Stuben Arlberg. Hoppas det blev några bra bilder! Sen vidare till Chamonix för att plocka upp Wille och vidare till Andorra för FWT. Tävlingen gick som förra, plattlandade och föll framåt och tumlade runt ett par varv och hamnade således i slutet på resultatet. Sällan har ett resultat känts så värdefullt som andraplatsen tidigare i vinter i Chamonix, den gjorde så jag knep den sista kvalplatsen till säsongens höjdpunkt det nya stoppet i Alaska. Nu gäller det bara att köra lite och testa lite utrustning för att kunna leverera i Alaska, även om jag lovat mig själv att inte sätta sån press på mig utan åka för att det är kul och njuta av resan så vill jag vara förberedd och kunna ha förutsättningar att göra det bästa. Har märkt att min utrustning funkar prima i bra förhållanden men inte riktigt under uppkörda tävlingsface med frusen yta så planen är att lägga ett par dagar på att känna på lite olika skidor nu i veckan för att se hur det känns. Ska även börja montera tur-utrustning och testa den nya Marker bindningen King-pin som jag väntat länge på. Äntligen! Till alaska får det bli dubbla utrustningar en tur-set up för dagarna inför tävling och en set-up för tävling och helidagarna. Kan inte fatta att jag ska tillbaka till Haines! Den här gången vet jag ju faktiskt vad som väntar och det känns tryggt, sen är det med blandad förtjusning i och med att det är svåråkt och väldigt speciellt. Här är ett tips om hur det var första gången i Haines, Alaska i TRANSITIONs senaste nummer.

FWT15_VALLNORD_DDAHER-2407 Freeride world tour SKI BUM Photo: Dom Daher

IMG_0273-2 360° extreme freestyle hall Andorra

IMG_0193 Gnarly drop in Andorra

image1 Finally time to test the new Marker binding Kingpin!

IMG_1761 Norrøna having a show at ISPO and Iselin look cool on the screen! Never seen something so good looking as the new Røldal line!

image5 Innsbruck

image7 Barcelona and nice to see the ocean for a while, walking around in the harbour with this archipelago guy.

IMG_1669

IMG_0545 I’m enjoying the Engelberg powder

IMG_0178 William enjoying the Engelberg powder

IMG_0113-2

IMG_0140-2 Hintertux in the afternoon sun

Be first to comment